Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Ólomlélek

Pitypang

Little Grasshopper · 1 éve
Milyen is egy pitypangmag élete? Teljesen kiszolgáltatott… Senkire és semmire nem számíthat attól a perctől, hogy elhagyja szülőpitypangját. Egyszer csak arra eszmél, hogy felkapta valami titokzatos erő, valami megmagyarázhatatlan, és viszi a hátán. Siklik vele, és magatehetetlenül hagyja. Hirtelen remény tölti el egész lényét, bízik ebben az erőben, bízik a szélben, és elhiszi annak minden édes susogását. Elhiszi minden ígéretét, és hagyja magát becsapni a szél által. Mit is tehetne? Hiszen csak a szél van neki. Semmi és senki más. Amikor a szél elfárad, amikor már nincs ő sem, akkor a kis pitypangmag újból földet ér. Csalódottan veszi észre maga körül a trágyadombot, ami számára kellemetlen szagokkal öleli át. Ide hozta őt a szél. A magocska jogosan dühös, jogosan csalódott, jogosan fáj neki. Becsapottnak érzi magát, és elönti a haraggal összefolyt szomorúság. Úgy érzi, hogy a legnagyobb hiba volt bízni a szélben, hinni neki, és rá hagyatkozni. 
	  Napokkal később a magocska arra eszmél, hogy életében nem volt még ennyire jóllakott, ennyire energikus, és rég nem fürdött már ennyire a nap meleg mosolyában. Meglátja a jót a trágyadombban, és már nem szomorú, inkább hálás azért az átélt csalódásért, mert képes volt látni a jót a rosszban. Sosem volt többé elégedetlen, sosem volt többé dühös. Csak élvezte a körülményei által szolgáltatott jót.
	Sokszor az ember élete is alakulhat hasonlóan. Lehet, lesznek rossz pillanatai, de ha képes meglátni a jót a rosszban, az az előnyére válhat.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Little Grasshopper
Szia! :) Én egy olyan lány vagyok, aki imádja a csokit, szeret futni, és rajong a furcsa, csupasz állatokért. Hobbim az írás, melyet szeretnék megosztani másokkal. Legtöbbször nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok, viszont sokszor szörnyen döntésképtelen. Mindig optimistán gondolkodom, és ha tehetném, akkor egész nap zenét hallgatnék. Remélem jól fogod érezni magad a blogomon. ^^